Retirada de URLs – Eines de la Consola de Cerca de Google

Retirada de URLs – Eines de la Consola de Cerca de Google

Consola de cerca de Google: nova eina de retirada de URLs

Retirada d’URL és la nova eina de la consola de Cerca de Google, apareguda a les nostres consoles entre el 27 i el 28 de Gener 2020. Sembla que per fi podrem netejar URL d’aquestes que no desapareixen ni amb lleixiu.

Ja saps, d’aquestes que resisteixen el que els tiris, fins i tot la poc utilitzada però generalment útil redirecció terminal HTTP 410 (Gone).

Google ha comunicat en diverses ocasions com havíem de demanar la desindexació de continguts, però conforme ha anat creixent la seva infraestructura i capacitat de rastreig, més gran la seva gana per tot el que podia enxampar. I després, de vegades no ho deixa anar!

Especialment interessant sembla la promesa de la sol·licitud de retirada de contingut obsolet. Sona a que solucionarà els problemes comentats…

Retirada de URLs individuals, per coincidència amb prefix o borrat de caché

Es bloquegen les URL dels resultats de la Cerca de Google durant sis mesos i s’esborra tant el seu snippet com la versió emmagatzemada en memòria cau, que es tornaran a generar quan les pàgines tornin a rastrejar. Per retirar-les de forma permanent, impedeix que s’indexin o treu-les del teu lloc web.
L’opció d’eliminar per coincidència amb prefix sembla que serà molt útil per a retirar les típiques estructures URL velles que queden a la memòria de Google després d’anys d’haver fet una migració web.

Retirada de contingut obsolet

Retirar contingut obsolet

Instruccions:

  • Aquesta sol·licitud només funciona amb les pàgines o imatges que ja s’han modificat o retirat de la web..
  • No obstant això, si necessites retirar dades personals o contingut amb incidències de caràcter legal, has d’enviar aquesta sol·licitud.
  • Introdueix la URL copiada dels resultats de la Cerca de Google.
  • Si la sol·licitud s’aprova, el resultat i el fragment emmagatzemats es retiraran dels resultats de la Cerca de Google.
  • Si es rebutjaesbrina per què.

Més informació

Fer neteja de contingut obsolet obre la porta a diversos escenaris beneficiosos.
Per posar un exemple, totes aquestes webs que hagin patit injeccions de codi maliciós en un passat (majoritàriament WP i Joomla 1.5).
Després de reparar el dany, en molts casos Google segueix oferint URL fantasma entre els resultats per al domini en qüestió.
Ja saps, com quan trobes snippets que contenen la paraula “cyalis” o “viagra” en resultats del domini d’una universitat…
Aquí mostro un vídeo propi mostrant estralls per injecció, repescat de 2015: